Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> Unwanted(?) Distortion In Echofex
vic_france
post Sep 30 2011, 03:19 PM
Post #1


Advanced Member
***

Group: Members
Posts: 37
Joined: 18-September 11
From: Paris
Member No.: 10,194



I am hearing some distortion in EchoFlex, that I don't think is intentional (at any rate, it doesn't sound like an "analog" distortion to me wink.gif ).
Please download the following Url..
http://vic.emerson.perso.neuf.fr/Uploads/EchoFlex.zip
It contains a very short audio clip, and the EchoFlex preset that was used.
It is just one long note on a Rhodes sound, played twice.. once with the Mix control 100% dry, and then again at 100% wet.
The "wet" setting is as close to the dry as possible.. with one exception.. "Variation". With "Variation" at zero, the sound is perfectly clean, but distorted when increased (it is set at "3" here). Turning down the Tone control does reduce this, but seeing as the Rhodes has hardly any high frequencies anyways, should that be necessary?
Anyways, I'd appreciate your comments. Thanks wink.gif


--------------------
Mac Pro Quad-Core 2.66 GHz | 16GB RAM | MOTU PCI-424/2408mk3|MOTU Midi Timepiece AV | Mac OS X 10.9.5 | Cubase 8.0.10| Cubase 7.5.40| DP 8.0.7| Logic Pro X 10.1.1| ProTools 11.3.1| Ableton Live 9.1.7 | Reaper 477
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DontCrack
post Oct 1 2011, 08:42 AM
Post #2


DontCrack Staff
***

Group: Team
Posts: 559
Joined: 26-May 05
Member No.: 67



Hi Vic,

Isn't that a too high input problem ?

Will have more testing going when we have a minute...

Thanks - Peter


--------------------
Peter Donovan
Customer Support
www.DontCrack.com
Go to the top of the page
 
+Quote Post
vic_france
post Oct 1 2011, 12:35 PM
Post #3


Advanced Member
***

Group: Members
Posts: 37
Joined: 18-September 11
From: Paris
Member No.: 10,194



QUOTE (DontCrack @ Oct 1 2011, 09:42 AM) *
Hi Vic,

Isn't that a too high input problem ?

Hi Peter,
No. I used EchoFlex as an insert, and as you can hear, it is completely clean when set to 100% dry (on the GUI itself). It is also clean at 100% wet, when "Variation" is set to zero.
I would almost "not mind" if this were just a "harmonic distortion" (aliasing?) problem, but, from your own comment too.. it does sound like some kind of overload somewhere, doesn't it? smile.gif


--------------------
Mac Pro Quad-Core 2.66 GHz | 16GB RAM | MOTU PCI-424/2408mk3|MOTU Midi Timepiece AV | Mac OS X 10.9.5 | Cubase 8.0.10| Cubase 7.5.40| DP 8.0.7| Logic Pro X 10.1.1| ProTools 11.3.1| Ableton Live 9.1.7 | Reaper 477
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DontCrack
post Oct 3 2011, 09:54 AM
Post #4


DontCrack Staff
***

Group: Team
Posts: 559
Joined: 26-May 05
Member No.: 67



Hi Vic,

Was that fixed with 1.1.1 ?

No other reports on that from other users...

Thanks - Peter


--------------------
Peter Donovan
Customer Support
www.DontCrack.com
Go to the top of the page
 
+Quote Post
vic_france
post Oct 3 2011, 02:24 PM
Post #5


Advanced Member
***

Group: Members
Posts: 37
Joined: 18-September 11
From: Paris
Member No.: 10,194



QUOTE (DontCrack @ Oct 3 2011, 10:54 AM) *
Hi Vic,

Was that fixed with 1.1.1 ?

No other reports on that from other users...

Thanks - Peter

No, it's still the same in v1.1.1
(I'm pretty sure that it's only really noticeable with "sine"-type sounds, which might account for it not having been reported by other people yet).


--------------------
Mac Pro Quad-Core 2.66 GHz | 16GB RAM | MOTU PCI-424/2408mk3|MOTU Midi Timepiece AV | Mac OS X 10.9.5 | Cubase 8.0.10| Cubase 7.5.40| DP 8.0.7| Logic Pro X 10.1.1| ProTools 11.3.1| Ableton Live 9.1.7 | Reaper 477
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DontCrack
post Oct 7 2011, 04:04 PM
Post #6


DontCrack Staff
***

Group: Team
Posts: 559
Joined: 26-May 05
Member No.: 67



Hi Vic,

sorry for the delay on that one.

We'll look in to that asap.

Cheers - Peter


--------------------
Peter Donovan
Customer Support
www.DontCrack.com
Go to the top of the page
 
+Quote Post
vic_france
post Oct 7 2011, 06:00 PM
Post #7


Advanced Member
***

Group: Members
Posts: 37
Joined: 18-September 11
From: Paris
Member No.: 10,194



QUOTE (DontCrack @ Oct 7 2011, 05:04 PM) *
Hi Vic,

sorry for the delay...

Hmmm. what is one supposed to make of someone who develops a delay plugin then writes "sorry for the delay!"? laugh.gif

No worries. wink.gif Like I said, it can be worked around by lowering the Tone control (but shouldn't be necessary, IMHO)


--------------------
Mac Pro Quad-Core 2.66 GHz | 16GB RAM | MOTU PCI-424/2408mk3|MOTU Midi Timepiece AV | Mac OS X 10.9.5 | Cubase 8.0.10| Cubase 7.5.40| DP 8.0.7| Logic Pro X 10.1.1| ProTools 11.3.1| Ableton Live 9.1.7 | Reaper 477
Go to the top of the page
 
+Quote Post
P-town
post Oct 23 2011, 03:33 AM
Post #8


Newbie
*

Group: Members
Posts: 2
Joined: 23-October 11
Member No.: 10,313



I am also getting distortion.Input and output is set correctly.Using ableton live 8.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 

Lo-Fi Version Time is now: 29th January 2020 - 06:09 PM