IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
Strange Random Crash With Spacegrain (ableton Live)
Neon Breath
post Feb 24 2020, 05:38 AM
Post #1


Advanced Member
***

Group: Members
Posts: 35
Joined: 11-April 11
Member No.: 9,601



Hi

It seems that when I use more than 1 instance of SpaceGrain in Ableton Live 10 (10.1.7) on OS X (10.12.6) with the AU format, it crashes Live. The bug doesn't happen with the VST format.

But the strange part is that it takes sometimes 2, or 3, or 4 instances of SpaceGrain before crashing. I can't pinpoint a specific number of instances to make Live crashes, it seems random and the more I add them, then at some point it'll crash.

Anyone is aware of this?

Thanks!


--------------------
http://soundcloud.com/sleeping-on-lotus-ashes
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ashley Smith
post Feb 26 2020, 12:00 PM
Post #2


Staff
***

Group: Team
Posts: 199
Joined: 3-December 15
From: Notinghamshire - UK
Member No.: 19,223



Hi Neon,

For a faster response to technical support queries, you are better to contact inaGRM here - https://inagrm.com/en/store

Navigate to the page above and you will see the Contact section in their footer to get in touch.

Best regards,


--------------------
Plugivery
Ashley Smith
QA | Creative Development | Product Specialist
Website

For all support queries, please contact us :
DontCrack Support
Nomad Factory Support
Plug and Mix Support
ircamLAB Support
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Neon Breath
post Sep 5 2020, 04:31 AM
Post #3


Advanced Member
***

Group: Members
Posts: 35
Joined: 11-April 11
Member No.: 9,601



Hello!

Any hope for a fix at some point? The latest version 3.9.0 still have this crash bug.

Thanks!


--------------------
http://soundcloud.com/sleeping-on-lotus-ashes
Go to the top of the page
 
+Quote Post
grmtools
post Sep 18 2020, 05:13 PM
Post #4


Advanced Member
***

Group: Members
Posts: 61
Joined: 24-March 11
Member No.: 9,521



Hello!

The bug will be fixed in 3.10 version.
But as there is a big file cleanup for this version, it won't be ready immediately. I hope for the end of the year...

But in the meantime, you can use the VST version. The features are the same, and in VST you can also use the multichannel outputs.

Best regards

Emmanuel
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
3 User(s) are reading this topic (3 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 22nd September 2020 - 11:23 AM